Integriteit.
Home
Stichting Studiezalen zet in voor een goede nachtrust van ieder kind. Wij verzachten in de basis en focussen ons op alle leefgebieden van het kind en de ouder. Hiervoor is een veilige thuisbasis nodig, een prettige omgeving om in op te groeien, bestaanszekerheid en mentale en fysieke gezondheid.
(Gelijk)waardigheid en wederkerigheid.
Opgroeien in armoede maakt kinderen kwetsbaar. Onze medewerkers zien dit dagelijks en kan intensief zijn en veel van ze vragen. Het is onze plicht om de veiligheid en waardigheid van de kinderen en onze medewerkers te waarborgen. Daarom staan veiligheid, (gelijk)waardigheid en wederkerigheid centraal in alles wat we doen.
In het handboek van Studiezalen hebben we gedragscodes, regels, richtlijnen en procedures inzichtelijk gemaakt en tekent elke medewerker, vrijwilliger en stagiair deze. Bij de start van een nieuw schooljaar bieden we trainingen en voorlichting waarbij we alle belangrijke onderdelen uit het handboek herhalen.
Tijdens het sollicitatieproces van nieuwe medewerkers komt het onderwerp integriteit ook aan de orde. Zo moet een kandidaat een recente Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) kunnen overhandigen. Ook checken wij altijd referenties en informeren bij voormalige werkgevers of iemand zich niet schuldig heeft gemaakt aan wangedrag. En wij doen hetzelfde wanneer andere werkgevers daar om vragen. Op die manier doen wij er alles aan om integriteitskwesties te voorkomen.
Voor de mentale balans van onze medewerkers bieden wij toegang tot het platform https://openup.nl/ en kunnen zij contact opnemen met een extern vertrouwenspersoon.
Medewerkers van partnerbedrijven in de rol van vrijwiliger krijgen voorafgaand een intake gesprek en zijn onderdeel van de workshop ‘deep-dive’ waarin zij gedurende een dagdeel kennis maken met de organisatie, de wijk en de werkzaamheden.
Ondanks alle voorzorgsmaatregelen kan het helaas ook fout gaan. Er kunnen zich ongewenste situaties voordoen, die volledig tegen onze regels en richtlijnen ingaan.
Heeft u een klacht of valt u iets op? Laat dat dan zo snel mogelijk weten.
Procedure.
Stichting Studiezalen heeft een klachtenfunctionaris. De klachtenfunctionaris heeft tot taak ingediende klachten te onderzoeken en deze te registreren. De klachtenfunctionaris rapporteert hierover periodiek aan het bestuur. De klachtenfunctionaris is verplicht tot geheimhouding van al hetgeen hen over de klacht ter kennis komt, de aard van de klacht en of deze gegrond is bevonden. Dit houdt verband met de rapportageplicht en het advies dat de klachtenfunctionaris aan het bestuur uitbrengt omtrent te nemen (disciplinaire) maatregelen.
Indienen van een klacht.
- De klager dient een klacht in door het volledig ingevulde klachtenformulier met bijlagen digitaal te versturen aan de klachtenfunctionaris. Het klaagschrift bevat tenminste: .
- de naam van de klager;
- de klacht;
- een omschrijving van het geschil;
- de datum waarop het geschil is ontstaan;
- een beschrijving van de reeds door klager ondernomen stappen en de reactie daarop van verweerder;
- de namen en contactgegevens van eventuele getuigen;
- de dagtekening en ondertekening.
2. De klachtenfunctionaris bevestigt na binnenkomst aan klager de ontvangst van de klacht.