Studiezalen

Wie zijn wij.

Over ons.

Stichting Studiezalen is een initiatief en de grote ambitie van oprichter Abdelhamid Idrissi. Vanaf 2010 actief in de kwetsbaarste wijken van Amsterdam en Zaandam. Daar speelt de grootstedelijke problematiek: taal- en onderwijsachterstanden, armoede, uitsluiting en schooluitval.

Wij zetten ons in om kansen en welzijn van jongeren, studenten en gezinnen te vergroten door schoolwerkondersteuning, lifecoaching, talentontwikkeling en armoedebestrijding te bieden binnen onze integrale aanpak.

De grote kracht van Studiezalen is dat wij dichtbij en naast de doelgroep staan en daardoor in staat zijn te opereren in het hart van de kwetsbare wijken. Studiezalen signaleert en luistert naar de behoefte van de gezinnen en werkt wijkbreed samen door in contact te staan met partners, 1.400 kinderen en 600 kwetsbare gezinnen. Studiezalen heeft 49 locaties in Amsterdam en Zaandam die wekelijks jongeren uit het primair-, voortgezet onderwijs, studenten en ouders ontvangen.

Missie.

Studiezalen heeft als missie om ieder kind gelijke kansen te bieden en structureel overdracht van intergenerationele armoede te doorbreken. Wij creëren een vruchtbare bodem waarop kinderen hun dromen, doelen en wensen na kunnen jagen. Op de lange termijn helpen we bestaanszekerheid te realiseren en maken kwetsbare wijken in Nederland duurzaam krachtig.

Visie.

Ieder kind verdient gelijke kansen en een goede nachtrust. Onze droom is een inclusieve samenleving zonder intergenerationele armoede, waar elk kind zijn dromen, ambities en wensen kan realiseren. Wij zetten ons in voor een wereld waarin alle kinderen hun volledige potentieel benutten. Samen werken we aan een toekomst waar ieder kind de ruimte krijgt om te groeien, leren en ontwikkelen, vrij van beperkingen door achtergrond of omstandigheden.

Strategie.

Snelheid en wendbaarheid zit in ons DNA, wat ons in staat stelt om voortdurend te innoveren en onze positie als voorloper te behouden. Studiezalen zit diepgeworteld in de meest kwetsbare wijken, waardoor we verbinding kunnen maken en een goed inzicht hebben in de lokale behoeften en proactief van waarde kunnen zijn. We staan naast de gezinnen waardoor we tijdig behoeften signaleren en we samen tot structurele oplossingen komen. Dit vergroot hun zelfvertrouwen en zelfredzaamheid.

Een impactvolle aanpak.

Onze toppers vertellen je graag meer over ons werk.

Draag bij aan onze missie.

Vrijblijvend kennis maken? Samen verkennen we graag de mogelijkheden.

Scroll naar boven